Sidor

tisdag 19 oktober 2010

Uppleva via nätet

Hej! vad glad jag blir av alla kommentarer på Lövskatt! Så mycket och så värdefullt! jag smakar på de ord som förmedlats och låter de cirkla runt i sinnet, tids nog ska jag kommentera i inlägget men inte just nu när jag inte är redo.

Igår gjorde jag ett inlägg i min studiecirkelblogg om en bildresa som jag tycker har kopplingar till vad denna blogg handlar om. Det finns så många möjligheter med användning av datorn och den generositet som finns med att dela med sig av bilder som på Flickr. En bild kan upplevas som värdelös eller ovärderlig men möjligheten att kunna ta del av den är väldigt värdefull. Internet som användarnas nät, vad gott de orden smakar i munnen. Att resa och uppleva via en dator eller telefon och det på grund av internetanvändares generositet, vilken grej!

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Gick in på Flickr (varför heter det så?) för att titta på Oset, mitt naturreservat utanför Örebro, och döm om min förvåning när jag fann foton både från Mexico (symfoniorkester), Oman, Norrland, Norge och naturreservatet. En fotograf vid namn Oset hade dessutom lagt in en snygg bild på en ung dam från möjligtvis Spanien.

  Nu ska jag ta med hunden i bilen och åka till Oset för en morgonrunda.
  Hej!

  SvaraRadera
 2. Vad trevligt! Jag fann "min balkong" på Monteliusvägen, dvs bordet och bänken där jag på somrarna bjuder gäster på fika med utsikt över Riddarholmen och Stadshustornet! (Mmm, riktigt: själv tar jag mig en fet cigarr...)

  SvaraRadera
 3. Jag roade mig att gå in på Flickr för att leta barndomens platser (på landsbygden), men de var så glest befolkade att det saknades material.
  Befinner mig just nu hos goda vänner i den lilla medeltida byn Hörsta utanför Kumla. Sökte upp den i Flickr och fick se en helrulle om hur grannarna firade en stor fest med släkt och vänner inne i sitt eget ägandes hus.
  Då jag sökte på Hornsgatan, fann jag bland alla hus och kyrkor några hundra bilder av Pridefestivalen. På så vis kan man få inblick i en plats sociala liv också. Ska gå vidare och kolla hur det ser ut ute i stora världen. Är det mest turistbilder utifrån eller har invånarna själva öppnat upp för sina hembilder inomhus?

  SvaraRadera
 4. Jag var nyss inne på Flickr och såg att den senaste minuten hade ytterligare 5 000 bilder lagts till. Och det på en minut!

  Jag tror att det vanligaste är utomhusbilder som inte är lika personliga som familjebilder. Alla som vill kan dela med sig av bilder på Flickr, jag har inte gjort det ännu men ska kanske prova. Har du delat med dig av bilder, på Flickr eller någon annanstans på nätet?

  Här nämns en intressant diskussion om namnet som jag har hört fler säga att de är undrande över:
  www.thenameinspector.com/flickr/

  SvaraRadera

Tack för att du vill bidra till bloggen med en kommentar!
Dialoghälsningar
Fredrik
www.feelrichtoday.se