Sidor

söndag 21 november 2010

Spela på allvar

Hej! Det var ett tag sedan. Jag har tagit på mig lite för mycket jobb den senaste tiden och tyvärr bortprioriterat en del av det som jag gillar och så vill jag inte göra. Det jag gradvis kommer fram till är hur jag vill jobba och med vad, att tacka ja till en del och tacka nej till annat. Från och med årsskiftet verkar det bli som jag vill vilket innebär att arbeta mer intensivt på måndag-torsdag för att få friare fredagar. Och jag grundar för att få långledigt några perioder per år då jag bland annat kan förbereda till intensiva arbetsperioder och verka för att uppnå drömmar och mål.

Förra lördagen hade jag ett uppdrag om spel på ett bibliotek som bland annat nämns här: www.dt.se/noje/article798005.ece. Och vilken stämning det blev på det trivsamma biblioteket i Smedjebacken! Spel kan innebära mycket, till exempel kultur, gemenskap, interaktion, kommunikation, glädje och fysisk aktivitet. Och hur påverkar en positiv stämning alla som är medskapare och tar del av den? Och nya tillfälliga grupperingar med individer som representerar alla åldersgrupper!
På mitt företags hemsida, www.eduflex.se, nämns lite grann om möjligheterna på sidan "IT och rörelse med spelkonsoler". Tipsa gärna om min verksamhet för andra eller hör av dig om du vill veta mer. Spel, det kan verkligen vara på allvar!

2 kommentarer:

  1. Vilken häftig grej! Varför kan inte biblioteket i Bredäng ha något liknande? Där stängde de ju för att de tyckte att ungdomarna kom in och spelade för mycket och bråkade...

    SvaraRadera
  2. Hej Serkan! Jag tror verkligen att fler bibliotek borde prova att anordna speltillfällen. När man gör något, det är då man får erfarenhet. Att få en relation till biblioteksbesökare tror jag också är viktigt och ett sätt att inleda den kan vara att spela tillsammans.

    SvaraRadera

Tack för att du vill bidra till bloggen med en kommentar!
Dialoghälsningar
Fredrik
www.feelrichtoday.se