Sidor

torsdag 10 februari 2011

Makaroner och choklad i fjärde delen av Jakten på lyckan

Hej! Fjärde avsnittet i "Jakten på lyckan" sändes för ett par dagar sedan på teve men jag såg det idag på nätet. I avsnittet visas bland annat en återförening, choklad, delfiner, sång och musik. Jag äter 10-50 gram choklad varje dag och inte 25 kilo som tydligen ska ätas för att det ska bli en tydlig lyckoeffekt enligt forskningen. Att äta 25 kilo choklad om dagen är nog en garanterad väg till olycka inom några dagar.

Nu ska jag öva på det som sägs i filmen av Caroline af Ugglas: Mmmeeerrra makarrrooneeer!

4 kommentarer:

 1. Programserien är bra - jag tittar på den ibland, i alla fall delar av den. TV:n står på i bakgrunden när jag pysslar med annat. Tackbrev var en för mig ny infallsvinkel. Undrar hur vanligt det är att skriva brev idag? Men att visa tacksamhet i vardagen är till glädje både för mottagaren och givaren.

  Det slår mig hur öppna ungdomarna är i TV nu för tiden. Caroline af Ugglas är väldigt självutlämnande och berättar om sin depressiva läggning och ångest. Det är säkert av betydelse för många som känner som hon, men som försöker dölja det och känner sig misslyckade. Hon hämtar sin glädje i kreativitet som sång och måleri. Glädjen delade hon med sig av i den fria samsången i Filadelfiakyrkan stora aula. Bra, men varför ska både hon och reportern passa på att vanära i Guds hus? Som gammal missionsförbundare avtackar jag mig uttryck som "Gud" och utrop som "Halleluja" där de inte hör hemma!

  SvaraRadera
 2. Delfiner är verkligen fantastiska! Minns en tidningsnotis speciellt väl. Vid en översvämning i Bangladesh, fann man en baby på stranden halvannan kilometer bort. Några människor såg hur en delfin kommit simmande med babyn och räddat livet på den, då huset där barnets familj bodde, spolats ned med vattnet. Jag blir alltid glad när jag ser en delfin.

  SvaraRadera
 3. Ja, nu var det ju så att jag blev arg på min dator, som krånglade, och kastade ut den från balkongen. Som tur var hamnade den mjukt i en snödriva och en vänlig granne kom upp med den. Men se, det är en massa fel på den och jag kan inte se några som helst videos. Ja, det var det. Nu vet du det. Det är liksom svårt att komma med vettiga inlägg då och TV:n har jag kastat ut för länge sen. Ät inte för mycket choklad!

  SvaraRadera
 4. En kombination av Caroline af Ugglas, delfiner och choklad låter som en bra energimix. Och vilken delfinhjälte eller hjältinna som räddade en baby!

  Att kasta ut en teve kan jag tänka mig men inte en dator!

  Ha en bra dag!
  Hälsningar
  Fredrik

  SvaraRadera

Tack för att du vill bidra till bloggen med en kommentar!
Dialoghälsningar
Fredrik
www.feelrichtoday.se