Sidor

måndag 23 maj 2011

Dörren är öppen

Hej! Under denna månad öppnas många ladugårdsdörrar. En flock kan rusa ut och uppleva friheten utanför det slutna rummet. Glädjen kan vara stor men ibland kan det vara tryggt att återvända till det invanda en stund för att kunna våga sig ut igen. Frihet kan innebära rädslor då det invanda och trygga lämnas. Att finna ny mark med en flock kan kännas enklare då tryggheten med att vara medlem i en grupp finns, betydligt svårare kan det vara att själv leta upp sin egen väg. När modet är större än rädslorna kan det leda till nya upptäckter. Var vill jag beta och vart strävar jag är ett par frågeställningar jag tänker på ibland. Jag vill inte vara där jorden är förorenad av sådant som förr eller senare leder till en negativ påverkan av mig själv. En del dörrar kan jag öppna och stänga själv och det gäller att inte vara på en smutsig plats för länge för att rötan ska få fäste. Grönbete är bra, för många tistlar leder till magknip. Grönt är skönt!
Vad säger du, vad tänker du?


5 kommentarer:

 1. En bonddotter24 maj 2011 22:35

  Stackars kossor - vilka stora juver man har "odlat fram"! Så här uppför sig inte kossor normalt. Det är inte friheten utan publiken, som skrämmer. På vissa kosläpp med stor publik ställer sig korna t o m ibland och stirrar förvånat på alla människor.

  Kosläppen nu för tiden är inte lika häftiga som förr i världen, när korna stod i mörka ladugårdar hela vintern. Nu är det vitkalkat och ljust inomhus och kosläppen är lugnare.

  När jag växte upp inträffade det också att korna satte i sig för mycket gräs när de väl började äta ute. Magarna växte och blev stinna och stora som väderballonger. Gasen gick inte ut med mindre än att veterinären fick rycka ut och sticka hål på kossorna.

  SvaraRadera
 2. Tack för responsen. Det kan nog bli dramatiskt med kosläpp och stressande för korna om det är för stor publik de ska uppträda för. Korna tänker kanske något i stil med att nu ska vi ut och kolla på alla människor som bara står och glor.

  SvaraRadera
 3. Här är en bra länk till lite kojazz!
  Hälsningar från Kurt!

  SvaraRadera
 4. Oj, tusan! Här är alltså kojazzlänken!
  Det är jag som står i mitten!

  www.video.se.msn.com/watch/video/cows-enjoy-a-little-roadside-jazz/1js0hajec

  SvaraRadera
 5. Jag gillade filmen du tipsade om, även djur kan njuta av musik.

  SvaraRadera

Tack för att du vill bidra till bloggen med en kommentar!
Dialoghälsningar
Fredrik
www.feelrichtoday.se