Sidor

lördag 23 januari 2010

Livsmål och spårbyten


Det kan vara viktigt att försöka uppnå sina personliga mål som handlar om mycket mer än om arbete. Livsmål skulle kunna vara ett ord för dem och de kan även ha en koppling till arbete. Att känna att vägen till målet är den rätta och att njuta av den även om den innebär kostsamma spårbyten och involverar andra. Och vad innebär vägen till och uppnåendet av ens livsmål, hur påverkar det nuet och framtiden? Vad ska väljas bort, vad ska inte väljas bort och vad ska tillföras? Vilka mål är betydelsefulla och vilka är inte det? Och när målet har nåtts, vad händer då?
Detta var lite lördagsfunderingar som baseras på ett personligt mål som uppstått i en fantastisk process som involverar mycket kärlek och njutning där förmågan och vad det betyder överraskar väldigt och genomsyrar allt i mitt medvetande.

Vad säger du om mina funderingar? Ser du dina mål eller har du uppnått dem? Vet du vart du är på väg? Behöver du byta spår? Berätta gärna om dina funderingar och mål och varför de är det i en kommentar!

5 kommentarer:

 1. Vilket fantastiskt motiv du valt som illustration till din text!
  Att åka tåg är ett äventyr och en njutning i sig. Man sitter där tryggt tillbakalutad och tittar förnöjsamt ut på landskapet genom rutan.

  Men här finns tåget inte med- man ser bara rälsen. Solen skiner och man är lycklig.
  Bilden andas liksom texten äventyr, nyfikenhet och framåtanda. Vad stort och glädjefyllt väntar bortom kröken?

  SvaraRadera
 2. Du tycks praktisera mindfulness eller misstar jag mig? Har du fått inspiration genom kurs, föredrag eller böcker? Kan du inte berätta lite mer personligt om just den biten, t ex redogöra för någon god bok i ämnet och dela med dig genom några tips?

  SvaraRadera
 3. Hej! Tack för kommentarerna! Att åka tåg kan vara skönt men ibland behövs det flera byten på vägen med mycket väntan på stationer. Och kanske kan det också bli inställda tåg ibland. Att se bakom en krök kan vara avsevärt lättare än att se framför den men det gäller väl att våga ta sig förbi.

  jag har köpt några böcker om Mindfulness och liknande ämnen men inte läst mer än lite grann i dem. Om jag tänker på Mindfulness så tänker jag på de verkliga experterna som inte skriver böcker och det är barnen, de lever verkligen i nuet! Så vad kan vi lära oss av barnen, vad kommer vi ihåg från vår egen barndom? Kunskap via böcker kan vara väldigt viktigt men vilken kunskap kan vi få genom att avsätta tid för reflektion och att diskutera med våra vänner? Vad vill vi ha ut av livet? Hur mycket har media och reklam påverkat oss om vad som är lycka? Vad anser vi själva i djupet av oss själva?

  SvaraRadera
 4. Hej Fredrik!
  Du tycks ha ytterligare en speciell begåvning som inte alla har: en mycket god förmaga att omsatta tanken i bildspråk/symbolik och tvärtom. Det tyder pa en god samfunktion mellan vänster och höger hjärnhalva. Något som kan användas på flera sätt från att skriva och publicera böcker
  till att vidareutveckla sig själv genom egen drömbearbetning eller inom vissa terapiformer, där man i ett förändrat medvetandetillstånd kan få tillgång till sin inre bild- och symbolvärld och arbeta med denna. Skulle tro att denna din förmåga lätt ger upphov till nya kreativa lösningar, nytänkande och t o m uppfinningar, om man är tekniskt lagd. En värdefull gåva med andra ord!

  Just nu har du på bilden hoppat av tåget. Du prövar dina egna steg och njuter av omgivningen och livet på ett nytt och annorlunda sätt. Vilan i sig själv är viktig för att lära känna sig själv och se nya möjligheter.
  Bortom kröken väntar nya äventyr och luften vibrerar av varma förväntningar. Ja, kanske är omgivningen inte så olik där bortom kröken, men ens förutsättningar är nya och annorlunda.

  Och oron för vad som ska finnas där? Nej. Man går inte vilse när man följer rälsen. Och förresten: "Det är den som går vilse, som finner de nya stigarna", heter ett gammalt talesätt.

  SvaraRadera
 5. Tack för den peppande kommentaren! Jag har inte tänkt på fördelningen mellan mina två hjärnhalvor, roligt om de används ungefär lika mycket.

  Vilket bra talesätt, att det är den som går vilse som finner de nya stigarna!!

  SvaraRadera

Tack för att du vill bidra till bloggen med en kommentar!
Dialoghälsningar
Fredrik
www.feelrichtoday.se