Sidor

tisdag 22 juni 2010

Lev livet även utan armar och ben

Hej! Ibland kan livets lotteri innebära ett fysiskt hinder via födsel, sjukdom eller olycka. Och det kan vara väldigt begränsande men med en positiv inställning kan vad som vill göras vara i fokus och inte det som begränsar, att acceptera och ta vara på livet för att försöka njuta och leva ett rikt liv. Vad som sker i hjärnan som handlar om upplevelser och inställning till livet styr väldigt mycket, kanske mer än de kroppsdelar som det ibland gör ont i eller som inte ens finns? Vad förmedlar Nick Vujicic om livet i nedanstående film, vad tänker du?

4 kommentarer:

 1. Det är precis som Nick säger, vi har en tendens att fokusera mer på det vi INTE har istället för på det vi har. Jag tänker också att det är enkelt att tänka att man ska vara tacksam, men att det är svårt att vara det i praktiken. Den som verkligen har upplevt förluster och kunnat ta sig vidare från dessa, för den personen har tacksamhet ett mer verkligt innehåll.

  Att kunna se det man har är på samma sätt kanske också lättare för den som INTE har. Så tänker jag. Men jag skulle önska att var och en hade den förmågan, att kunna se sin egen rikedom. Då skulle vi ha betydligt mindre av depressioner i vårt land.

  SvaraRadera
 2. En fantastisk person, så stark och engagerande och som kan ge så mycket inspiration och hopp till alla runt omkrng sig! Ack, den som kunde ha hälften så mycket framåtanda! Det är mog inte bara hjärnan förresten utan också hjärtat i alla högsta grad och säkert stort stöd från föräldrarna under uppväxten.

  SvaraRadera
 3. Man blir glad varje gång man finner en artikel eller annat inslag i massmedia som visar en positiv person och vad denna kan åstadkomma. Tänk, om det kunde finnas lite mer av dessa vardagshjältar inom den svenska pressen, en god livshistoria varje dag t ex! Vi har flera duktiga personer i Sverige som tar sig fram på samma vis som Nick. När jag undervisade i livskunskap på högstadiet var det guld värt att fokusera på dessa inspirerande "hjältar" och bäde eleverna och jag fick inspiration och perspektiv på våra egna liv.

  SvaraRadera
 4. Hej! Tack för det du tillför med dina ord, det ger mig mycket att ta del av dem!

  Är det mycket lidande i nuet kan det vara svårt att se det positiva. Tråkigt nog får en del personer en överdos av svårigheter och tråkigheter i livets lotteri. Men att uppleva mening tror jag är bland det viktigaste, att det finns en möjlighet att det som görs spelar roll för fler än en själv. I filmen säger Nick (efter ungefär tre minuters speltid) något som verkar nå fram som jag tolkar som att kunna acceptera vem man är och att det är väldigt bra. Är det en stor brist i vårt rika samhälle, i kronor räknat, att vi inte alltid ser det värdefullaste i våra medmänniskor och oss själva? Och säger det tydligt så det hörs? Vilka varningssignaler och symptom finns i samhället? Hör vi?

  SvaraRadera

Tack för att du vill bidra till bloggen med en kommentar!
Dialoghälsningar
Fredrik
www.feelrichtoday.se