Sidor

fredag 25 juni 2010

Tuta kan för en del vara att njuta

Hej! Nu när det är VM i fotboll är användningen av vuvuzelan hatad av många. Men samtidigt är den ett viktigt tillbehör för många som njuter av fotboll i Sydafrika. Troligtvis finns det även sådant som låter i Europa som inte gillas i andra världsdelar. Och är det inte så med mycket att det som en person njuter av kan en annan ogilla? Och inte bara ljud från trumpeter som för en del kan upplevas som ljuv musik? Bland det viktigaste som finns är att kunna inta ett annat perspektiv och då blir det mesta inget att bli upprörd över även om det kan vara svårt att göra det på plats om det kan leda till hörselskador och sömnbrist. Nedanstående film kan ses som ett provocerande test av det som av en del nämns helvetestutan

Och många affärer har börjat sälja vuvuzela i Europa så vi får nog räkna med att det kommer märkas på fler arenor om det inte blir ett förbud mot att använda dem. Vad säger du, sluta tuta eller inte? Finns det något du njuter av som du vet att någon annan inte gillar?
Via denna länk kan du prova en vuvuzela om du vill men var försiktig och sänk volymen innan du gör ett försök!

2 kommentarer:

  1. Såg på TV-nyheterna härom kvällen att en svensk kompositör hade fått i uppdrag att skriva musik där vuvuzelan ingår. Han hade fått tag på en musiker som kunde få fram tre toner på instrumentet istället för de gängse två tonerna. Kompositionen var ett beställningsarbete för att få fram en positiv bild av instrumentet och musiken kommer att framföras sista dagen av VM-fotbollen i Syd-Afrika. Ska bli intressant att höra den låten!

    SvaraRadera
  2. Aha, spännande! Av en slump såg jag denna film idag och de flesta har valt att välja "Gilla" framför "Ogilla":
    www.youtube.com/watch?v=m4WV5galRYc

    SvaraRadera

Tack för att du vill bidra till bloggen med en kommentar!
Dialoghälsningar
Fredrik
www.feelrichtoday.se