Sidor

tisdag 3 januari 2012

2012, ett nytt år med många möjligheter

Hej! Nu i början på det nya året funderar jag en hel del om det som varit och det som kan bli. Det kommer som vanligt ske en mängd oväntade händelser som är omöjliga att förutse. En förhoppning är att det blir fler välkomna sådana + än de som kan innebära det motsatta -. Firandet av nyåret handlar om traditioner och kultur. Nyårsfyrverkerier är något som kan klassas som en global tradition och kanske kommer det bli digitala varianter i framtiden på grund av miljöhänsyn och omsorg om djur som blir vettskrämda. Här är ett pampigt nyårsfyrverkeri vid världens högsta byggnad Burj Khalifa, Dubai:

I söndags fick jag veta av min flickväns föräldrar Sven och Barbro hur nyåret firas av många i Spanien när det gäller sekunderna innan tolvslaget. Vid nedräkningen till det nya året äts tolv vindruvor, en i sekunden vid varje klockslag. Och det säljs också 12-pack vindruvor i affärerna till nyårsfirandet. Att fira nyår kan bli spännande med nya inslag som påverkar ens egna traditioner, till nästa nyår kan det innebära ett dussin vindruvor som ska in i munnen samtidigt som nedräkningen börjar. Och det gäller att vara snabb, hinner man inte med kan det tolkas som en otursmånad per missad vindruva. Olycka vill jag inte ha så jag kommer öva innan det slutgiltiga årsavslutet sker. Här hittade jag lite mer information om nyårsfirande i Spanien. Hoppas du haft ett suveränt nyårsfirande! God fortsättning, hela året!
2012 hälsningar Fredrik

Detta inlägg skrev jag för ett år sedan:
http://feelrichtoday.blogspot.com/2011/01/ett-nytt-ar-med-mojligheter.html

2 kommentarer:

  1. Gott Nytt År!

    Ha, jag har fått samma Dubaifyrverkeri mig tillskickat redan och då från en äldre irakisk kvinna som jag träffade på Djurgården förra sommaren! Hon hade gått vilse och frågade om vägen till närmsta busshållplats. Vi slog följe och på den vägen blev det, dvs vi håller fortfarande kontakt, men har inte setts sedan dess. Hon gömmer sig nämligen i skogarna i norra Sverige undan polisen som vill utvisa henne till våldets Bagdad där hon saknar släkt, lägenhet, jobb och allt annat viktigt för de livsuppehållande funktionerna.Flyktingar i Sverige har det inte alltid lätt!

    SvaraRadera
  2. Hej Kurt! Hoppas hon hittar en lösning som funkar för henne så att hon inte behöver känna oro för att bli utvisad. Det finns mycket orättvisa i världen, bland det mest avgörande tror jag handlar om var man är född och de livsvillkor som hänger ihop med det.

    SvaraRadera

Tack för att du vill bidra till bloggen med en kommentar!
Dialoghälsningar
Fredrik
www.feelrichtoday.se