Sidor

onsdag 21 oktober 2009

Roligt att gå i trappor, återvinna glas och kasta sopor

Det finns mycket som kan göras annorlunda! En fördel med förändringar är att de kan leda till nya tankeprocesser som kan leda till än fler.

Ta det piano i trappanRena parker när flera personer letar efter skräp att kastaSpela med glas utan pant


Vad tänker du på när du ser exemplen? Vad vill du förändra av vad som görs i vardagen så att det blir lustbetonat?

4 kommentarer:

 1. Det här var det bästa jag sett på länge!!
  Jag tror att man kan göra det mesta roligt, faktiskt.
  Mitt sätt är nog att inte göra saker ensam. Om jag ska städa - brukar jag ibland be en vän komma hit och så gör vi det ihop. Först hos mig, sen hos henne. Och så avslutar vi med en god middag hos någon av oss. Mycket trevligare! - Och det kan gälla städning, gardinuppsättning, garage-resning, plocka äpplen - ja, allt sånt där som känns som "måsten".

  SvaraRadera
 2. Kul initiativ!
  Den sista lilla videon var tydligen tagen på Swedenborgsgatan nära Mariatorget. Där finns ett par till trevliga exempel. På Mariatorgets tunnelbaneperrong, där tågen går söderut finns en romantisk papperskorg klädd i vackra tyger både in- och utvändigt och mittemot seven-eleven i hörnan mot Mariatorget/Hornsgatan är en lyktstolpe vackert höstklädd i ett flera meter högt virkat fodral- väl värt att fotograferas och läggas in i bloggen.
  Rondellhundarna är väl också lite grann mot det lustfyllda inslagen i vardagen.

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Så kul, fantastisk att lite lek gör vår vardag så mycket roligare. Ja varför är vi inte lite barnsligare och leker mer. Varför surar vi bort så mycket tid när vi kunde njuta av den istället. Varför blir det surt för minsta motgång. Idag tänkte jag på det, apparaterna på jobbet fungerade inte som vanligt, blev ett dåligt skämt som jag skrattade gott åt med en kollega istället för att gå därifrån arg och irriterad. Minns också när jag en solig dag stod och väntade i en lååång kö på Fjäderholmarna, fick meddelandet att nästa färja skulle ta 1 timme till... de flesta blev urförbannade. Jag och min vän satte oss och dinglade med benen över bryggkanten och åt en glass medan vi såg båtarna som for förbi. Ja vad skall man säga, livet kunde ha varit sämre ;).

  SvaraRadera
 4. Jag tänker på att det var synd att jag missade den dagen då det var en pianotrappa istället för vanlig trappa, för den där trappan går jag i varje dag! :-) Roligt att det egentligen behövs så lite för att ändra ett invant mönster. Men det måste vara lustfyllt.

  SvaraRadera

Tack för att du vill bidra till bloggen med en kommentar!
Dialoghälsningar
Fredrik
www.feelrichtoday.se