Sidor

måndag 22 februari 2010

Nya vägar

Hej! Jag har mina favoriter när det gäller promenader men nu har jag ytterligare en på grund av att min vän Catarina delade med sig av en av sina. Hon har tidigare nämnt om sina promenader via en kommentar. Och nu har jag även haft förmånen att gå på en av dem med henne.

Igår träffades vi i Hägernäs och promenerade till Rönninge by på snötäckt mark och sjöis. Det var kallt som sjutton, kanske så mycket som sjutton minusgrader! Som tur var fanns det en mysig fikastuga i byn där det gick att värma sig framför en brasa med en kopp kaffe och kanelbulle innan det var dags att gå tillbaka. Att gå på sina favoritvägar kan vara viktigt men även att upptäcka nya för att inte enbart vistas i bekanta områden. Och det handlar kanske även om livets promenader, de vägar som väljs och de nya som provas? När det okända blir känt, vad händer då?

Tipsa gärna om dina favoritvägar via en kommentar. Är det något speciellt du brukar tänka på när du promenerar?

4 kommentarer:

 1. Grattis, grattis till "nya vägar"! Det låter sunt! Jag har tyckt att du gått i gamla hjulspår väl länge.

  Jag har själv vandrat runt Rönningesjön med en väninna många gånger. Och våfflorna i raststugan brukar vara toppen! Det är även trevligt att fira midsommar där.

  Om du vill kan du låna en bok om vandringar i Europa av mig, så det blir ännu mer "äventyr"!

  SvaraRadera
 2. - Vilket stämningsfyllt foto av den gamla byn! För tankarna till vikingatid, offerlundar och mjöd. Kanske någon av Odens korpar sitter i grenverket på något av träden?

  SvaraRadera
 3. På tal om minusgrader, så år du säkert härdad från första början! Under ditt första levnadsår 1965-66 kom nämligen den första snön här i Mälardalen redan i mitten av oktober. Den smälte inte bort utan det blev mer och mer snö, som låg kvar till mitten av maj. Kölden var hård: sex veckor med 35 - 40 minusgrader, så kallt att fåglarna frös ihjäl i flykten och låg utspridda här och där över åkerfälten!

  SvaraRadera
 4. Hej! Det gäller väl att lämna invanda miljöer lite oftare, att det även kan handla om andra länder låter lockande. Får se vad som händer. Det är inte omöjligt att jag vistas en del av 2010 utomlands en kortare eller längre tid. Åland är nära... :)

  Kylan 1965-66 låter inget som jag vill uppleva. Jag fryser när jag läser beskrivningen i kommentaren. Jag längtar till vår och värme!

  SvaraRadera

Tack för att du vill bidra till bloggen med en kommentar!
Dialoghälsningar
Fredrik
www.feelrichtoday.se