Sidor

måndag 26 juli 2010

Mmmmåndag

Hej! Idag, en ny vecka som alltid startar med en måndag. Men hur är den, hur känns den? Är det en måååndag, mmmmmåndag eller en MÅNDAG? Bra eller suverän dag, dålig eller mittemellan? Vad går att påverka, vad går inte att påverka? Hur vill jag att måndagar ska vara? Vad vill du? Hur ska veckan starta och hur ska den sluta? Och nästa veckas måndag? Vad säger du om mina snurriga måndagsfunderingar om dagens måndag? Vad tänker du om måndagar? Och dagens måndag? Har du en mmmåndag idag?
Är dagens måndag en mmmmåndag eller MÅNDAG?

4 kommentarer:

 1. Ja, idag är det måndag, månens dag.
  Gick just förbi Tors fiske, statyn på Mariatorget. Vikingagden Tor, som gav namn till torsdagen. Söndagen -solens dag. Tisdagen-Tyrs dag. Onsdagen- Odens dag, Fredagen- Frejs och Frejas dag. Lördagen- lögardagen- Söndagen-solens dag.

  Månen med sina faser och dragningskraft på allt vatten på jorden inklusive i människokroppen,sägs därför symbolisera känslolivet och den moderliga omsorgen. Varför inte låta måndagen bli den dag i veckan då man försöker bry sig lite extra om sina medmänniskor?

  SvaraRadera
 2. Äntligen var det måndag! Då kom allt fungerande i samhällsmaskineriet igång igen och jag kunde få en akuttid hos min tandläkare. Hela helgen hade min tand nämligen ilat och värkt! Hurra för måndagarnas existens!

  SvaraRadera
 3. Fast i nästa stund kommer jag ihåg att måndagar kan vara ett helvete för många personer. Minns en lärarkollega, en duktig och ambitiös sådan, kanske väl överambitiös i sin lärargärning, som drevs av ångest efter varje lov eller efter lördag-söndagsuppehållet. Han kunde vara ute och gå i timmar under sena natten för att klara av att ställa sig inför sina klasser. Ingen elev kunde ana detta och han var omtyckt! Efter några år hoppade han mycket riktigt av lärarbanan och blev en duktig bibliotekarie så småningom!

  SvaraRadera
 4. En pensionär27 juli 2010 10:22

  - Jaså, Kurt, du är i farten! Har du sett på maken! Fredrik har skrivit 80 blogginlägg bara i år. Snart är han uppe i 100 totalt. Vi måste ut och leta en lämplig present. Jag har en ide´. Du kan väl kontakta mig!

  SvaraRadera

Tack för att du vill bidra till bloggen med en kommentar!
Dialoghälsningar
Fredrik
www.feelrichtoday.se