Sidor

tisdag 20 juli 2010

Dansa där du är

Hej! I morse startade jag dagen med ett träningspass framför teven. Till skön musik var det övningar som påminner om de gruppövningar som kan ske på gym. En dans med rörelser till musik som kan vara bra för kroppen som bland annat inkluderade boxning och sparkar (Bodycombat). Blodflödet ökade, kroppens delar fick gymnastik och den medryckande musiken piggade upp inför ett arbetspass vid datorn. Och den enda jag slog i boxningen var luften som villigt gav vika för framrusande händer och fötter. Jag kan inte dansa om man med det menar traditionell dans men röra kan jag på mitt sätt även om det inte är vackert. Bra för kroppen med knoppen och roligt är det. Och det är ju faktiskt det viktigaste! Och vad händer med kroppen då den får släppa sin kontroll i dans där rörelsen och glädjen är det viktiga? Själv och med andra? Och varför inte dansa oftare och där man är? Vad skulle hända på jobbet om det blev en gemensam dans utan några speciella regler och som även går att se på och inte delta i om man vill? Testa gärna att dansa några gånger i dag till någon musik du gillar. Om ett tag ska jag på promenad och då ska jag dansa i skogen med musik i öronen. Hoppas jag inte blir misstagen för en skadeskjuten älg eller björn.


När jag dansar till musik känner jag mig rik. Vad känner du?

2 kommentarer:

  1. Det låter härligt! Jag och mina barn prövar ibland att virvla runt och göra spontana rörelser till olika musik. Det är en bra friskvårdsmetod för både kropp och själ. Det finns kurser i frigörande dans, där man får hjälp att hitta kroppens spontana rörelser på ett naturligt sätt om man kört fast i gamla hjulspår och stelnat till. Man får lära sig att fokusera på både rörelse, andning och visualiseringar till toner från hela världen. Från början var frigörande dans skapad för skådespelare och dansare som uppvärmning, men nu kan man till och med pröva på gratis, om man letar på nätet!

    SvaraRadera
  2. Oj, över 30 miljoner visningar på den videon på You Tube! Men var "grejen" med den världsomfattande resan att dansa på olika platser, kan man undra?

    SvaraRadera

Tack för att du vill bidra till bloggen med en kommentar!
Dialoghälsningar
Fredrik
www.feelrichtoday.se