Sidor

fredag 30 juli 2010

Jag måste bli av med måsten

Kasta måsten för att bli av med dem
Hej! Något jag gjort den senaste tiden är att gå igenom gamla anteckningar, artiklar, planer, alla möjliga typer av dokument som har koppling till drömmar, fritid, jobb, företagande, bostad och studier. Det som ligger på hög ser jag som negativa distraktioner och ju större högarna tillåts växa desto värre blir det. Speciellt om allt lagts i något som upplevs som höga berg utan någon uppdelning till små kullar. Att lägga på hög sparar tid för stunden men inte i längden men nu är mycket borta och det finns en struktur bland det som finns kvar. I morgon blir det röj i källarförrådet, nu är det skördetid för uppskjutna måsten! Har du något som du tänkt ta tag i men inte gjort det än? Eller något uppskjutet som blivit gjort? Vad gör man när alla måsten är borta? Blir det fler sådana eller något överraskande som utvecklas i den frihet som kan upplevas? Vad planteras och tillåts växa idag, är det ogräs eller något njutningsfullt som kan bli?

4 kommentarer:

 1. Städa ur och kasta, det måste man när man blivit pensionär. Det är en fröjd att göra sig av med papper som hör till jobbet, men det är mycket att sortera och spara ändå. Sen gäller det att så småningom gallra hårt ännu en gång så att inte omvärlden ska få tillgång till hemligheter i form av privata brev. Eller kanske viktigare: slippa ta hand om röran när man själv inte orkar eller lever!

  SvaraRadera
 2. Städa hemmet!
  Här följer några grundläggande feng shui-principer som du själv kan börja tillämpa. Börja med att städa upp ordentligt och då menar jag inte bara på ytan, utan överallt: garderober, källare, vindar, alla skrymslen och hörn som tillhör dig. Ge bort eller kasta. Stå inte och säg: "Det här kommer jag nog att använda någon gång i framtiden", det är bara ursäkter. Jag lovar, du kommer att känna dig befriad. Allt du äger har du en relation till och det tar energi även om det är undangömt någonstans och du inte ser det dagligen.

  SvaraRadera
 3. Har du något bra system i hur du städar dina papper, arkiv eller så, som du kan föreslå?

  SvaraRadera
 4. Hej! Tack för vad du bidrar med i bloggen! Att skapa tomrum ger utrymme för något annat, är det fullt så är det fullt. Att vänta, gömma eller dölja kan vara att fly så rensa kan leda till att energi blir till så som anonym nämner. Det kan även bli en befrielse över att inte lämna sådant som inte vill lämnas till någon annan som En pensionär skriver.

  Kurt, något som underlättat för mig är att förutom rensa bort mycket är att använda ett arkivskåp med fyra lådor och mappar med fyra färger. På grund av färgerna vet jag direkt i vilken låda varje mapp ska vara i och på varje mapp finns en etikett som berättar om innehållet.
  Att kasta och sortera det som är kvar kan jag ibland tycka är väldigt trist att göra men då kan detta vara till hjälp:
  http://feelrichtoday.blogspot.com/2010/06/fokusera-i-25-minuter.html
  Det går att hinna mycket på 25 minuter om det sker utan distraktioner.

  SvaraRadera

Tack för att du vill bidra till bloggen med en kommentar!
Dialoghälsningar
Fredrik
www.feelrichtoday.se