Sidor

torsdag 2 september 2010

Tid för omvägar

Hej! Det var ett tag sen förra inlägget och jag har insett att jag åtagit mig för mycket att göra sista tiden. Men nu backar jag lite grann och då ska det finns mer utrymme för sådant som jag gillar som att skriva i denna blogg och i en ny som heter Studiecirkelblogg: Dator, media och webb. En fundering är vad som är lagom när det gäller arbete. Det grundläggande måste det finnas plats till: flera timmars sömn per natt, hälsosam mat, att kunna umgås med familj och vänner, motion och utomhusvistelser.

Ett arbetsschema för att avgränsa så att arbete inte är ständigt pågående i medvetandet är nog viktigt men än viktigare är kanske att göra ett schema där det står fritid och vila? Och vid sängdags är det skönt om tankarna inte går till allt som måste göras nästa dag. Ju mer arbete desto mer avbrott från arbete kan behövas men det funkar ju inte, att båda delarna utökas är en omöjlighet eftersom dygnets 24 timmar inte kan bli fler. Att ha tid att kunna gå en lika njutningsfylld omväg som jag gjorde igår till en mataffär borde det finns möjlighet till varje dag, att kunna välja en väg till och från just för vad den kan innebära.
Gubbängsfältet 2010-09-01
Varför har många så mycket att göra trots alla tidsbesparande hjälpmedel? Är det för mycket fokusering av att bedöma och framhäva prestationer istället för individen? Bestäms identiteten och personens värde av det arbetsrelaterade som görs? Kanske behövs det mer av att tycka om personen och att uppleva sig omtyckt?
Nu är det sängdags, g´natt

2 kommentarer:

  1. Stopp där! Det här är ju det hundrade blogginlägget du har skrivit!!!
    Har du inte hört av pensionären och Kurt? Du skulle ju få något av dem? Jag är nyfiken!

    SvaraRadera
  2. Hej! :) Kurt och pensionären bjöd mig på lunch och ett par öronljus för att fira hundratalet. Ljus i öronen har jag aldrig provat men snart så, och då blir det ett inlägg om dem.

    SvaraRadera

Tack för att du vill bidra till bloggen med en kommentar!
Dialoghälsningar
Fredrik
www.feelrichtoday.se