Sidor

lördag 27 mars 2010

Livets lotteri

喂! (Hej på kinesiska) Det finns en hel del som inte går att påverka. Ett exempel är var man fötts och ibland kan livets lotteri eller vad man ska kalla det innebära en högvinst. Och att se och fundera om det kan vara viktigt. Tråkigheter och svårigheter känns mindre jobbiga om det finns en övertygelse att man själv är en STOR vinnare. Jag upplever mig väldigt lyckligt lottad att vara född i ett demokratiskt och rikt land som Sverige. Enligt det lotteri som jag nyss provade på Rädda Barnens hemsida skulle Kina vara mitt födelseland: www.livetslotteri.se/Ticket/fredrik_pedersen-dambo
Och allt är inte sämre i Kina utan i vissa fall kan det också vara bättre men vardagen för många kan vara avsevärt tuffare än ens egen.

Vad säger du om det jag skriver? Blir du också kines som jag i Livets lotteri?

4 kommentarer:

 1. Mycket pedagogiskt, intressant och tänkvärt! Var femte människa i världen är kines. Själv föddes jag i Brasilien.

  SvaraRadera
 2. En pensionär28 mars 2010 14:34

  Oh, jag blev till till en liten söt pojke från Senegal. Hoppas att jag har en bra far och mor, som kan ge kärlek trots alla problem i samhället! Jag har tjusig musik från Senegal, där en man sjunger med strupljud. Tack, för att man föddes i Sverige denna gång!

  SvaraRadera
 3. Hej/ Nihao!

  Detta borde spridas till alla skolor! Ingår i samhällskunskap åk 9, där man jobbar med U-länder.
  Pakistan blev mitt hemland. 23% undernärda barn och 50% analfabetism. TV har dock visat program från stadsmiljö med skolungdomar som lever mycket modernt och västerländskt inspirerat. Förmodligen är det stor skillnad mellan landsbygd och stad.

  Jag har redan ett fadderbarn i Indien, men hoppas Rädda barnen får fler faddrar på detta vis.

  SvaraRadera
 4. Att ha vunnit i ett lotteri är stort då det handlar om något mycket större än det som anordnas av Svenska spel och andra aktörer. Fira att du är vinnare! Hur får alla oavsett födelseland en vinst istället för en nit? Vad kan vi göra?

  SvaraRadera

Tack för att du vill bidra till bloggen med en kommentar!
Dialoghälsningar
Fredrik
www.feelrichtoday.se