Sidor

lördag 20 mars 2010

Morgonrockdag

Hej! Igår hade jag en ledig fredag och det blev en sådan dag som jag kallar morgonrockdag. När jag arbetat mycket eller har en hel del att tänka på brukar jag känna ett behov av en sådan dag som brukar bli vid något tillfälle i månaden. Förutom en morgonrock på kroppen och ett par varma strumpor på fötterna brukar den innehålla mycket av att komma ikapp. Några exempel på vad det kan handla om är att gå igenom e-post, pappershögar, städning och telefonsamtal. Men även att se en film på teve, fika mycket och äta något gott. De krav jag ställer på vad dagen ska innehålla är låga och jag gör det som känns rätt för stunden. Och då kan det till och med vara en njutning att städa när det är okej att strunta i det om jag vill.

Om inte kroppen lyssnas till börjar den kanske skrika. Och vad händer om den inte hörs? Om det vill sig riktigt illa kan förseningsavgiften att inte ha lyssnat bli väldigt hög. En kroppslig konkurs kan ta lång tid att hämta sig från.
Vad säger du om det jag skriver om? Vad säger din kropp till dig och vad tror du att den behöver? Berätta gärna om något som du upptäckt via egna eller någon annans erfarenheter.

4 kommentarer:

 1. Tycker det är väldigt kloka ord.

  SvaraRadera
 2. En pensionär21 mars 2010 15:20

  Vilken snygg morgonrock! Men jag antar att du har en annan färg-vilken?
  Jag älskar morgonrockar och gillar att då och då gå och skrota i den hela dagen, en sådan där mellandag, då allt känns halvdant och halvsömnigt och man kan pyssla med lite av varje.

  På vintern har jag en mörkröd fleezemorgonrock, som värmer och gör mig på gott humör, och på sommaren en sval japansk i svart-vitt. Det är viktigt både för gammal och ung att ta sig en dag på detta sätt för att återhämta sig och pusta ut. Sen kan man återkomma mycket piggare nästa dag. Så sägs det att om man först månar om och älskar sig själv, kan man lättare ta emot kärleken av andra. Tja, man kan ju alltid testa...

  SvaraRadera
 3. Hej! Tack för att du bidrar till att bloggen växer genom dina kommentarer.

  Min morgonrock har fyra färger: blå, mörkblå, svart och vit. Jag har endast en som är lite för varm sommartid.
  Att vars snäll mot sig själv är viktigt! Det som man gärna vill att andra ska ha möjlighet till kan man också ge sig själv.

  SvaraRadera
 4. En pensionär25 mars 2010 08:20

  -Aha! Du har samma färger i din morgonrock som finns i Estlands flagga!

  Du skulle kunna komma hit till min balkong en tidig vårmorgon när linden på gården börjat grönska och få dig en stark kopp kaffe och en av mina hemmarullade cigarrer och visa upp din morgonrock! Vad sägs om denna invitation?

  SvaraRadera

Tack för att du vill bidra till bloggen med en kommentar!
Dialoghälsningar
Fredrik
www.feelrichtoday.se