Sidor

söndag 21 mars 2010

Nybakt till frukost

Hej! Igår fick jag ett recept på tekakor av en stor inspiratör och i morse var det dags att göra ett försök. Receptet jag fick var detta:

50 g margarin eller smör
2 dl mjölk
25 g jäst
1 msk socker
2 krm salt
4-5 dl vetemjöl

Smält smör, häll i mjölk. Häll det ljumma degspadet över den smulade jästen i en bunke. Rör ner salt, socker och 3,5 dl mjöl. Rör och tillsätt mer mjöl om det behövs. Jäs i fem minuter under bakduk. Sätt på ugnen 225 grader. Knåda degen rulla till en längd och dela i sex delar. Forma runda bullar och klappa dem till runda kakor. Jäs dem på plåt i 15 min och grädda 6-8 min.

Brödet blev verkligen lyckat och det tyckte även mina två söner som sa "skitgott" och "asgott". Att göra sitt eget bröd är verkligen en stor njutning, både när det blir till och blir uppätet av fler än mig själv. Senare idag ska jag baka hundra kanelbullar. Och jag tror det finns ett ordspråk som säger: A bulle a day keeps the doctor away :)
Dela gärna med dig av ett recept på något som du gillar att baka om du har lust till det.

2 kommentarer:

  1. En pensionär21 mars 2010 15:26

    Jaha, jaha! Du fick ju ett surdegsrecept av mig för några veckor sedan. Pröva gärna det, vet jag!

    SvaraRadera
  2. Hej! Det kommer jag nog prova men inte just nu när jag är lite för otålig att orka vänta på att ett bröd ska mogna i fem dagar. Vill någon prova "En pensionärs" surdegsrecept och berätta om det genom en kommentar?
    http://feelrichtoday.blogspot.com/2010/03/skapa-laga-och-baka.html#comments

    SvaraRadera

Tack för att du vill bidra till bloggen med en kommentar!
Dialoghälsningar
Fredrik
www.feelrichtoday.se