Sidor

fredag 7 maj 2010

Skattjakt

Hej! I helgen har jag tänkt prova Geocaching som kan liknas vid en modern form av skattjakt med GPS. Om jag gillar det vet jag inte men det kan vara värt att prova för att se om det blir en upplevelse som jag kan återkomma till. Något som jag tycker är en väldigt bra förutsättning är att det handlar om en aktivitet som sker utomhus. Här finns en guide som är bra att ta del av innan en skattjakt påbörjas (Pdf), Geocaching.com

Vad säger du om Geocaching?

3 kommentarer:

 1. -Oj, det var intressant!!! Har aldrig hört talas om detta förr. Om du gillar detta och gör om det - får man följa med och se hur det fungerar i verkligheten nästa gång?

  Är det något för skolor att införa på sina friluftsdagar, tror du? Det ska verkligen bli intressant att läsa nästa blogginlägg, där du förmodligen berättar om din upplevelse under geocashing!

  SvaraRadera
 2. En pensionär8 maj 2010 07:11

  -Oh, boy! Det här låter något för en gammal äventyrare! I väntan på min resa till Mars tur och retur, skulle jag kanske pröva på detta. Går det bra att rulla sig fram i rullstolen, tro? Mmm....

  SvaraRadera
 3. Ett roligt och hälsosamt sätt att testa tekniken! Och visst kan det vara något för skolor! Lärandet kan handla om mycket mer än om att använda tekniken, till exempel om ett område och dess historia:
  www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=c5ed5f2b-0e64-48a0-8092-afff03fa1f33
  På en del ställen kan även rullstolar användas, både till att hitta och gömma skatter.

  Kersti, visst kan vi prova att söka efter en skatt vid något tillfälle.

  SvaraRadera

Tack för att du vill bidra till bloggen med en kommentar!
Dialoghälsningar
Fredrik
www.feelrichtoday.se