Sidor

söndag 2 maj 2010

Jobbmiljö

Hej! Jag upplever ibland att det kan vara mer effektivt och mer njutningsfullt att lämna bostaden för att jobba någon annanstans än hemma. Och en sådan dag som idag med mycket värme och ljus ville jag absolut inte tillbringa inomhus. Det blev en skön promenad till mitt favoritfik där det blev kaffe och kanelbulle. Det jag hade att göra var att läsa texter som handlar om det kommande valet, skriva lite grann och komma fram till beslut om vad jag ska göra, vänta med och sålla bort och det blev det utanför kaffestugan. Att sitta bland en mängd personer som njuter av nuet blev jag påverkad av. Ett par satt och spelade schack, barn lekte, många pratade och ibland hördes någons beställning ropas upp som "två våfflor till nr 98". Ett barn i tioårsåldern varnade mig: "Ursäkta mig men du sitter vid en myrstack. Och de myrorna bits!" Jag tackade för varningen och tittade på baksidan av mitt bord som var byggt på en stubbe. Mycket riktigt var det myror där, i tusental! Och vägen till och från kaféet! Jag kan bara säga wow, orden räcker inte till för att beskriva vad jag såg och kände.

Efter några timmar var jag hemma igen, den stress jag kände innan jag gick iväg på promenad till kaféet var som bortblåst. Beslut var tagna och det blev nu en fokusering på familjeliv med sönerna. Och under promenaderna och på kaféet hade jag arbetat trots att det inte kändes så. Att komma fram till beslut är en stor del av arbetet. Just idag var stället jag valde att vara på det mest lustfyllda jag kunde komma på med dagens förutsättningar.
Var jobbar du bäst? Var får du växtkraft? Har du något favoritställe där du kan vila och arbeta?
Nu är det inte många timmar kvar innan denna vecka är slut. Hoppas att din och min kommande vecka innehåller mycket njutning!

2 kommentarer:

 1. Grattis till den sköna arbetsplatsen, men även där tycks man i likhet med andra arbetsplatser kunna få myror i brallorna "ants in your pants"!

  Kan du inte berätta mer om ditt politiska arbete?

  SvaraRadera
 2. @Kurt: :) Det är synd om dem, myrstackarna...
  Och det är skönt att arbetsplatsen har högt i tak oavsett om den är inomhus eller utomhus!

  Visst kan jag berätta om vad jag gör men i ett inlägg istället för i en kommentar. Om några dagar så kan jag säkert nämna lite mer och om vad och varför. Nu måste jag stänga av datorn och gå och lägga mig.
  Vi hörs

  SvaraRadera

Tack för att du vill bidra till bloggen med en kommentar!
Dialoghälsningar
Fredrik
www.feelrichtoday.se