Sidor

måndag 3 maj 2010

Stockholmsupplevelser

Hej! Stockholm brukar nämnas som en världens vackraste huvudstäder och att bo där som jag gör känns verkligen som en förmån. Ibland återkommer jag till platser som betyder mycket för mig men det är också viktigt att hitta nya upplevelseplatser. Jag har mycket kvar att upptäcka i mitt närområde! Du har kanske tips på platser som betyder mycket för dig, oavsett om de är i Stockholm eller inte? Dela gärna med dig av dem i bloggen genom att skicka in en kommentar. Två av mina absoluta favoriter är den promenadväg jag nämnde i gårdagens inlägg och kaféet.

Det går att få tips på mångas upplevelseplatser i Stockholm genom boken Stockholm Natt & Dag som går att köpa via nätet eller i Stockholms Stadsmissions second handbutiker. Ett köp av boken blir samtidigt ett bidrag till Stadsmissionens verksamhet för hemlösa. Här kan du få provläsa i boken om du vill (Pdf): www.informationsforlaget.se/nattochdag/snd.pdf.

Ha en suverän måndag med många upplevelser och mycket njutning!

3 kommentarer:

  1. -Trevlig bok! Den har jag aldrig sett, men jag har flera äldre guideböcker över Stockholmsområdet. Jag håller med dig. Det finns många pärlor här alltifrån skärgårdsöar (Finnhamn har fint vandrarhem, på Utö kan man hyra cykel för dag och cykla runt). Till mina favoriter hör promenad från Björkhagen till Hellasgården, vandringar ute i Björnöreservatet (man stiger av bussen på Ingarö, Björkviks brygga), lilla och stora Nyckelviken och inte minst alla stränder utmed Djurgården!

    SvaraRadera
  2. -En mycket vacker utsikt får man om man går upp på Monteliusvägen, som slingrar högt upp på Söders höjder. Om man går upp för trapporna mitt emot Mariatorget finner man denna stig längst ut ovan vattnet med vidunderlig utsikt över Gamla Stan, Riddarfjärden med Riddarholmen, Stadshuset, Norr mälarstrand.. Morgon och kväll möter man olika hundar med medföljande matte eller husse. Sen finns det träbord och bänkar där uppe, så ta gärna med termos och matsäck och NJUT ....

    SvaraRadera

Tack för att du vill bidra till bloggen med en kommentar!
Dialoghälsningar
Fredrik
www.feelrichtoday.se