Sidor

måndag 5 april 2010

Från tanke till handling

Hej! Att tänka är viktigt men det är också viktigt att tänkta handlingar inte skjuts upp för länge. Och det kan handla om idéer som ska realiseras, att se till att det som är obehagligt inte syns för mycket i backspegeln och att välja nya vägar framför en. Ibland kan det också handla om sådant som inte borde vara så ansträngande att ta itu med som den städning och diskberget som jag tänkt på alltför många dagar. Mysko att det har tagit mer tid och energi att tänka på att ta itu med disken än den energi och tid som krävs för att diska. Finns det mer sådant som är avsevärt viktigare som bara handlar om ATT GÖRA?

Vad tänker du om det jag skriver? Vad har du tänkt på länge och vad händer om det blir till en handling? Nu ska jag diska och jag ska inte sluta förrän jag förpassat disken från mitt ska och borde till borta. Och sedan får det bli något annat som blir till handling! Nä nu jävlar ska det bli till att göra! Och det kan jag tänka mig.

8 kommentarer:

 1. -Usch, ja, jag håller också på att städa! Borde ha gjort det före påsk, men det blev inte av. Men nu... har just kastat ut 30 torra påskliljor, de står sig inte så länge, de där som man köper för en tia bunten! Men sen tänker jag slappa, när städningen är över... Hej svejs!

  SvaraRadera
 2. Ja, det är roligt att diska! Kolla!http://www.youtube.com/watch?v=xfivqsAMABM

  SvaraRadera
 3. Kurt, det låter väldigt bra att slappa ibland. Och är det inte under sådana stunder det sker mycket även om det inte handlar om fysisk aktivitet?

  Jag njuter fortfarande av att se att det är fria ytor i köket och att disken även är borta i skallen. I det tomrum som blev ska inte ockuperas av smutsig disk. Att bli diskad är inte bra men när det gäller det som är smutsigt eller ska väck så... :)

  SvaraRadera
 4. Anonym, tack för länktipset till YouTube om Erland som diskar. Det finns med på detta inlägg:
  www.feelrichtoday.blogspot.com/2010/04/bort-med-disk-in-med-mjuk-pepparkaka.html

  SvaraRadera
 5. Kruxet med goda idéer är att de snabbt urartar till hårt arbete!

  Också i lexikon kommer arbete före succé.

  Vad vi bäst behöver i livet är någon som förmår oss göra vad vi kan.

  Det finns få saker som är så kortlivade som ett nystädat pojkrum!

  SvaraRadera
 6. Hej! Jag gillar det du skriver "Tankekorn"! Att fundera på hur andra påverkar en, det är viktigt! Vilka personer och grupper bör man umgås och arbeta tillsammans med, vilka bör man undvika och varför?

  Och nu måste jag diska igen! Och vika tvätt! Men det är inga berg i alla fall, en kvart bör räcka för båda uppgifterna.

  SvaraRadera
 7. Vad hjälper dina söner till med i hemmet, kan man undra? Har du alltid gjort merjobbet hemma?

  Du känner väl förstås till uttrycket "Sömmerskans barn kan inte sy"?

  SvaraRadera
 8. Hej Kurt! Sönerna kan städa och diska på grund av den erfarenhet de fått hemma.
  Och en knapp eller två som ramlat av tror jag att de skulle klara av att sy fast igen även om det är mina knappar som far som projektiler ibland. I brist på champagne är det bara att böja sig lite grann, ljudet som blir till när knappen flyger låter verkligen som en kork som far iväg.

  SvaraRadera

Tack för att du vill bidra till bloggen med en kommentar!
Dialoghälsningar
Fredrik
www.feelrichtoday.se