Sidor

söndag 18 april 2010

Klara, färdiga, GÅ!

Hej! Idag blev det många steg att gå från Hökarängen till slottet och tillbaka. Innan jag kom i den aktiva fasen blev det till att äta gott och nyttigt under klara och färdiga. Det blev grovt bröd med lingon, frukt, nötter, mjölk, kaffe och choklad. Fötterna blev insmorda med en mjukgörande kräm och sedan var det bara att ge sig iväg. Och framåt ---->, det är väl den enda riktningen som gäller vid promenader, även då man går tillbaka?

Vid slottet såg jag ena sonen delta i vaktavlösningen och en välpolerad orkester syntes och hördes. Efter uppvisningen och fikat blev det till att gå hem igen. Efter ungefär två mil värker fötterna lite grann och det beror nog på att jag inte hade rätt typ av skor på fötterna. Men vad gör lite värk som snart kommer att försvinna när det verkligen var så skönt att gå? Solen värmde en stor del av vägen och det blev bara lite regn. På vissa ställen hördes trafiken dåna, det ljudet ville jag inte ha och bytte ut det mot musik i öronen i stället.

Min fundering är hur miljövanliga transporter av kroppen påverkar hälsan och lusten. Det positiva som händer genom rörelser, ljuset från solen och intryck via ögon, öron och näsa. Och känns det som något fattas under promenaden går det ju att göra något åt det. Idag provade jag att skriva detta blogginlägg på papper och en hel del mer samtidigt som jag gick och lyssnade till musik. Förutom en ännu värre handstil än vanligt och den krock som var nära med en cyklist så funkade det hyfsat bra. Något som kan vara bättre är att spela in tal via mobiltelefonen istället för att anteckna när skrivlusten infinner sig. Eller sätta sig ner på en bänk, stock eller sten för att kunna skapa något som går att läsa även när promenaden är över. Och om det är läsvärt eller inte när det gäller bloggen vet jag inte, det avgör du. 
Vad säger du om detta inlägg och promenader?

3 kommentarer:

 1. En pensionär19 april 2010 14:36

  Bravo! Friska takter både hos dig och vaktparaden! Det var roligt att läsa om din långa vandring fram och tillbaka. Hur många timmar tog den? Det är riktigt uppfriskande att läsa om allt du företar dig!

  SvaraRadera
 2. Tack! Idag blev det cykling vid dagens utomhustransport av kroppen. Fötterna värker fortfarande så det var skönt att inte sätta ner dem på asfalten mer än ytterst lite.

  Det tog drygt en timme till slottet men då var tempot alldeles för högt, jag skyndade på för att hinna till vaktavlösningen. Att gå hem tog längre tid då jag inte hade en tid att passa och jag tror det handlade om ytterligare en halvtimme.

  SvaraRadera
 3. En pensionär20 april 2010 14:20

  En del av släkten på min mors sida var militärmusiker. På 30 - 40-talet fanns det i många familjer inga som helst möjligheter att låta barnen studera. Var man då musikalisk, kunde man i bästa fall bli yrkesmusiker i något livgarde.

  Flera gånger var jag som liten och lyssnade på någon morbror som tillfälligt gästspelade i den blåsorkester som gick före livvakten till slottet. Kul!

  SvaraRadera

Tack för att du vill bidra till bloggen med en kommentar!
Dialoghälsningar
Fredrik
www.feelrichtoday.se