Sidor

måndag 12 april 2010

LjudIS

Hej! Idag när jag och en kompis satt och fikade vid Drevviken hörde vi ett underligt ljud. Vi gick fram till sjön och tittade och ljudet kom från is som pressades upp mot berg vid strandkanten. Jag har aldrig upplevt något liknande när det gäller is. Ljudet som varade i ett par minuter försvann lika fort som det kom. Och visst kan ett avbrott av en fikastund innebära en upplevelse.

Vilka naturupplevelser har du varit med om?

4 kommentarer:

 1. För många år sedan gick jag utmed stranden mot Hässelby. Det var också i vårvintertider. Plötsligt hörde jag det vackraste klingande ljud man kan tänka sig. Det var många olika nästan himmelskt spröda klanger. Det hela bildades av att uppspruckna små isflak låg och slog mot varandra på grund av en svag vind. Ett underbart klirrande ljud som följde mig säkert fem - tio minuter med jag vandrade utmed stranden.

  Vilket slags ljud hörde ni?

  SvaraRadera
 2. Hej Kersti! Det låter som det var likt det du beskriver. Roligt att du också upplevt det!

  SvaraRadera
 3. -Aha, nu upptäckte jag att det var ljud till ditt foto. När jag lyssnade på ditt ljud, så hör jag att det inte var det samma som jag hörde. Mina isflak var betydligt större och när de slogs mot varandra var det som om det ringde i olika klockor, mer åt flöjthållet till. Klara, höga, vackra ackord!

  SvaraRadera
 4. Aha! Hoppas jag får uppleva det sköna ljudet.

  SvaraRadera

Tack för att du vill bidra till bloggen med en kommentar!
Dialoghälsningar
Fredrik
www.feelrichtoday.se