Sidor

fredag 30 april 2010

Rutiner och mål

Hej! Just nu är jag inne i en testperiod när det gäller rutiner och mål. Det verkar som kroppen mår bra av rutiner men det gäller väl också att ompröva ibland för att få ett tänkande om dem? Att bryta en vana, inte för att den måste vara dålig utan mer om att kunna ompröva och förändra om jag har lust till det? Vilka rutiner gillas och varför, vill något förändras, tas bort eller läggas till?
En rutin jag börjat med den senaste tiden är att gå till Sats varannan dag och än så länge upplever jag att tids och energivinsten är större än den tid som förbrukas då rutinen sker. Att se på morgonteve eller lyssna på musik samtidigt som jag använder min favorit Crosstrainern eller motionscykeln kan vara riktigt behagligt trots en del svettning. Och kanske är det förebyggande att styra sig själv till att svettas på gym och bastu? Det kan leda till att kroppen orkar mer och att svettning under ansträngning utanför gymmet helt uteblir eller blir starkt begränsat? Och målen då? Ja, det handlar om vart jag vill sträva och varför. Vilka mål vill jag uppnå och finns det mål som egentligen är skenmål, det vill säga mål som inte spelar så stor roll som jag föreställt mig?

Nä, nu måste jag lämna datorn och ta en njutningsfylld promenad till Sats med musik i öronen. Sedan blir det en fundering på mål som finns nära och dem som är lite längre bort. Jag ska bara komma fram till att det är just dessa mål som jag ska använda tid och energi till och om rutinerna kan underlätta eller försvåra vägen till målen. Och i omprövningen, är det mycket njutning som är dold i den som kan komma fram? Vad tänker du om inlägget? Något du vill dela med dig av som handlar om dina rutiner och mål?

P.S.
Du ser annonser i bloggens kolumner och omkring inläggen, titta gärna om du hittar något som är intressant. De bör förändras beroende på vilken text som finns i inläggen och när du besöker bloggen. Ibland blir det tyvärr annonser som jag inte upplever som seriösa men då jag ser dem lägger jag till dem på en stopplista som är till för Google som administrerar annonsvisningen.

4 kommentarer:

 1. Jag har av och till ont i ryggen. Så fick jag under en hälsokurs ett veckoslut träna ett kvartsprogram med olika övningar för nacke-axlar-rygg. Det där blev liggande, men för ungefär en månad sedan återkom det ryggonda mer intensivt och jag plockade fram anteckningarna och började träna igen. Det är nu en rutin och hoppar jag över detta program någon dag, ger sig ryggen genast tillkänna. Upp och hoppa och träna varje morgon, det gör susen!

  SvaraRadera
 2. Själv går jag på yogakurs varje onsdagskväll. Har hållit på ett par år och skulle gärna vilja träna hemma också, men barnen pockar på uppmärksamhet, så det är svårt att vara regelbunden på hemmafronten. Målet är att bli avspänd och få bättre kontakt med "mitt inre". Man blir vig, avspänd, koncentrerad och mår bättre.

  SvaraRadera
 3. En pensionär4 maj 2010 23:38

  - Har du redan badat? Eller är det ett foto från fjolåret?

  SvaraRadera
 4. Tack för tipsen Nicklas och Lena! Ibland kan kroppen verkligen behöva det som ger effekt långsiktigt. Jag har provat Yoga lite grann med spelkonsolen Wii men det var ett bra tag sedan. Jag gillade andningsövningarna! Och om jag gillade det så bör jag ju fortsätta med det, snart så...
  Nicklas, har du provat spikmatta? Det verkar funka väldigt bra för en del som tål lite mer än mig:
  http://feelrichtoday.blogspot.com/2010/03/slappna-av-pa-spikar.html

  En pensionär, jag har inte badat men jag hade absolut gjort det om jag försökt gå på vatten. Fotot är från ett bildarkiv som jag köper bilder ifrån.

  Nu ska jag upp och hoppa så att jag får energi till matlagning.

  SvaraRadera

Tack för att du vill bidra till bloggen med en kommentar!
Dialoghälsningar
Fredrik
www.feelrichtoday.se